Home Contact Boeken Inloggen
Zoeken

Boeken

Voed je bacteriën - Het microbioom dieet

 
Darmklachten

Titel :

Voed je bacteriën
Het microbioom dieet

ISBN : 9789082170733
Prijs : € 19,95
(incl. porto)
 

Voed je bacteriën 
Het microbioom dieet
Saskia van As, arts

De darm staat centraal in ons lichaam. De mond, maag en darm spelen een belangrijke rol in de verwerking van voedsel. In de darm bevindt zich een groot deel van onze immuuncellen. De dikke darm bevat bovendien enorme hoeveelheden bacteriën die ons beschermen. Het grootste deel van de genen van deze bacteriën is ontcijferd en wordt aangeduid met de term ‘microbioom’.

Het blijkt dat een grote variatie van darmbacteriën belangrijk is voor de gezondheid. Je kan het darm-microbioom beïnvloeden door middel van voeding. Onze spijsvertering en ook de darmflora heeft zich ontwikkeld op basis van een ‘oerdieet’, een voedingspatroon dat niet veel zetmeel bevat, maar rijk is aan bladgroenten, knollen en kruiden. Het aantal gunstige bacteriën neemt dan ook toe door vezelrijk voedsel. Op hun beurt produceren darmbacteriën gezonde vetten die energie leveren en de darmwand voeden.

De bacteriën communiceren met elkaar en ook met de mens; er worden in de darm hersenhormonen geproduceerd die ons gevoel en zelfs ons gedrag beïnvloeden. Door de darmbacteriën te voeden wordt de weerstand en onze vitaliteit gestimuleerd.
Het boek biedt inzicht in darmaandoeningen, bespreekt de diagnostische mogelijkheden bij maag- en darmklachten en onderbouwt op een duidelijke manier het belang van het microbioom dieet.

 

Het boek 'Voed je Bacteriën - Het Microbioom dieet' is te bestellen via www.darmklachten.nl

 

Darmklachten

Darmklachten

Titel : Darmklachten
ISBN : 9789082170702
Prijs : € 19,95
(incl. porto)
 

Darmklachten: 
De epidemie van parasitaire infecties
drs. Saskia van As

Nederlanders komen vaker in aanraking met parasieten dan zij vermoeden: 25% van onze bevolking heeft ze in de darmen.

In dit boek worden laboratoriumtesten voor eencellige parasieten, Candida en darmflora-analyses besproken.

In Darmklachten wordt de darmproblematiek vanuit een heel nieuw gezichtspunt benaderd: centraal staat de samenhang van voeding en de hechting van schadelijke cellen aan de darmwand. Het advies is dan ook om parasieten niet alleen met medicijnen te bestrijden, maar vooral de darm te versterken.

Het boek wordt warm aanbevolen aan de geïnteresseerde leek en behandelaar.

Drs. S. van As, arts volgde een opleiding parasitair laboratoriumonderzoek. Zij legt zich toe op wetenschappelijk publicaties. Mevrouw van As is al 40 jaar als consultatief arts werkzaam en heeft praktijk aan huis. Ze is lid van ABNG-2000 en de NAAV.

 

Het boek 'Darmklachten' is te bestellen via www.darmklachten.nl

 

Superfood Brood Kookboek

Darmklachten

Titel : Superfood Brood
ISBN : 9789082170719
Prijs : € 19,95
(incl. porto)
 

Superfood Brood: 
Recepten voor crackers, muffins, pannenkoeken, wafels en pizza
drs. Saskia van As

Waarom Superfood Brood?

Mensen met darmklachten, voedselallergieën of vermoeidheid voelen zich beter zonder brood. Drs. van As beseft dat het advies om alle granen te vermijden ingrijpend is. Een leven zonder brood is niet eenvoudig. Wat moet ik eten als ontbijt? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat eten mijn kinderen op school?

Over het boek

Het Superfood Brood boek bevat kant-en-klare, creatieve recepten die verrassend eenvoudig te maken zijn. Groenten, hoogwaardige voedingsstoffen en superfoods worden op een eenvoudige manier omgetoverd in een supergezond broodje, een verantwoorde pannenkoek of een wafel. Het is daarbij een goede manier om te zorgen dat kinderen meer groenten eten. De recepten passen in het paleodieet en worden geadviseerd bij een glutenintolerantie, overgewicht en prikkelbare darmsyndroom (PDS) klachten.

 

Het boek 'Superfood Brood' is te bestellen via www.darmklachten.nl