Home Contact Onderzoek Inloggen
Zoeken

Onderzoek aanvragen voor zorgverleners

MGlab&Advies verzorgt ontlastingsanalyses gericht op de diagnostiek van darmklachten. Het laboratorium biedt tevens verschillende analysepakketten. In veel gevallen kan na uitvoeren van een test de oorzaak van klachten worden achterhaalt en een diagnose worden gesteld.

Aanmelden bij MGlab&Advies (voor zorgverleners)

 Procedure aanvragen ontlastingsonderzoek:
1. U kunt ontlastingsonderzoek aanvragen voor uw cliënten via e-mail (info@mglab.nl) of telefonisch (058-2120025). Graag vernemen wij welke onderzoeken er uitgevoerd moeten worden, samen met de adresgegevens van de cliënt waar de testmaterialen naartoe gestuurd mogen worden.
2. Wij sturen de benodigde testmaterialen en het aanvraagformulier (met de aangevraagde test(en) aangekruist) zo spoedig mogelijk naar de client.
3. De cliënt kan thuis in alle rust een monster nemen en vervolgens per post terugsturen naar ons laboratorium. Een uitgebreide instructiefolder wordt bijgevoegd. Bij praktische vragen kan de cliënt rechtstreeks contact met ons opnemen.
4. Zodra het monster ons laboratorium heeft bereikt, komt deze in uw overzicht, in uw account, te staan.
5. Zodra het onderzoek is afgerond, krijgt u een e-mail. De uitslag kunt u vervolgens raadplegen in uw account.

Account
Uw persoonlijke account wordt geactiveerd zodra de eerste aanvraag bij ons binnen is. U ontvangt dan via een beveiligde e-mail (via Zivver) de inloggegevens. In het account kunt u de status volgen van een aanvraag en de uitslagen bekijken. Ook vindt u hier een adviezenmap, welke u kunt gebruiken bij het interpreteren van de resultaten.

Aanvraagformulier (voorbeeld.pdf)
Bijgaand vindt u een voorbeeld van ons aanvraagformulier. Hierop vindt u ons gehele aanbod, met daarbij de actuele prijzen. Door middel van het volledig invullen en ondertekenen van het aanvraagformulier geeft de cliënt ons toestemming voor het eenmalig incasseren van de kosten.
Elk aanvraagformulier wordt voorzien van een unieke monstercode. Het aanvraagformulier mag daarom niet gekopieerd worden. De monstercode wordt gekoppeld aan uw (praktijk)gegevens en aan de gegevens van de cliënt.

Technieken van MGlab&Advies
MGlab&Advies is gespecialiseerd in fecesdiagnostiek. MGlab&Advies maakt gebruik van kweekmethoden en verschillende DNA-technieken, de PCR voor de parasitologie en FISH voor anaerobe bacteriën. Ook worden immunologische testen gebruikt.

PDF voorbeeldaanvraagformulier: Voorbeeldaanvraagformulier MGlab&Advies.pdf