Home Contact Boeken Inloggen
Zoeken

Welkom bij MGlab&Advies

MGlab&Advies is een laboratorium voor medische microbiologie, gespecialiseerd in diagnostisch ontlastingsonderzoek. MG staat voor microbiologie en gentechniek. Het laboratorium MGlab&Advies verzorgt onderzoeken op aanvraag van artsen, therapeuten en diëtisten. Particulieren kunnen onderzoeken aanvragen bij MGlab&Advies via www.darmklachten.nl. 

Wanneer men een aanvrager zoekt die bekend is met de analyses van MGlab&Advies, kan het kopje artsen worden aangeklikt.

Medewerkers MGlab&Advies

Saskia van As, is de arts adviseur van het laboratorium. MGlab&Advies heeft zes vaste medewerkers in dienst. MGlab&Advies is een erkend leerbedrijf en biedt studenten van de opleidingen MBO Laboratoriumtechniek (niveau 3 en 4) en MBO Economie en Administratie (niveau 2 en 3) stagemogelijkheden. 

 

Saskia van As
Saskia van AsSaskia van As, arts voltooide haar huisartsenopleiding aan de universiteit van Amsterdam in 1976. Zij heeft daarnaast opleidingen in orthomoleculaire geneeskunde en tropengeneeskunde gevolgd. Zij heeft zich toegelegd op de diagnostiek van darmklachten en het onderwerp voeding in relatie tot de darm. Drs. van As publiceerde de boeken; Darmklachten; Voed je bacteriën; en Superfood brood. Drs. Van As schrijft de medische adviezen voor MGlab&Advies en ontwikkelde samen met mevr. M. Heida de analysepakketten. Zij verzorgt de cursussen in fecesdiagnostiek. Artsen en andere zorgverleners kunnen contact op nemen met S. van As voor inhoudelijke vragen.

 

Marije Heida
Marije HeidaMarije Heida is hoofdanalist en manager van het laboratorium. Mevr. Heida is afgestudeerd in de Biotechnologie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden te Leeuwarden met als vooropleiding Laboratoriumtechniek, specialisatie veterinaire microbiologie. Tijdens haar studies werkte mevr. Heida met microbiologische medische diagnostische analyses, moleculaire technieken zoals PCR, FISH, klonering, virus- en celkweek en isolatie van stamcellen. Als technisch onderwijsinstructeur legde zij zich toe op kennisoverdracht en begeleiding van studenten. Mevr. Heida heeft de eindverantwoording voor de uitvoer van de analyses, het kwaliteitssysteem en de opleiding van de stagiaires.

 

Debby Broers
Debby BroersDebby Broers is als hoofdadministatie verantwoordelijk voor het uitvoeren, delegeren en controleren van alle administratieve werkzaamheden van MGlab&Advies. Zij is het belangrijkste aanspreekpunt binnen het bedrijf voor de zorgverleners. Ook organiseert Debby de cursusdagen voor zorgverleners. Samen met Mevr. Heida houdt Mevr. Broers zich bezig met het kwalitietssysteem. Ook heeft zij de leiding over de stagiaires die op kantoor werkzaam zijn.

 

 

 

Miranda de Ruiter
Miranda de Ruiter is werkzaam als administratief medewerkster bij MGlab&Advies. Haar dagelijkse werkzaamheden bestaat uit onder andere het aannemen van de telefoon, het beantwoorden van vragen via de e-mail, het verzenden van monsternamepakketjes en het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden voor Debby Broers. Daarnaast is Miranda actief betrokken bij het verbeteren en optimaliseren van processen van administratieve taken, zoals het bijhouden van veelgestelde vragen, klachtenafhandeling en redigeren van teksten in folders en website.