Home Contact Boeken Inloggen
Zoeken

Welkom bij MGlab&Advies

MGlab&Advies is een laboratorium voor medische microbiologie, gespecialiseerd in diagnostisch ontlastingsonderzoek. MG staat voor microbiologie en gentechniek. Het laboratorium MGlab&Advies verzorgt onderzoeken op aanvraag van artsen, therapeuten en diëtisten. Particulieren kunnen onderzoeken aanvragen bij MGlab&Advies via www.darmklachten.nl. 

Wanneer men een aanvrager zoekt die bekend is met de analyses van MGlab&Advies, kan het kopje artsen worden aangeklikt.

Medewerkers MGlab&Advies

Saskia van As, is de arts adviseur van het laboratorium. MGlab&Advies heeft zes vaste medewerkers in dienst. MGlab&Advies is een erkend leerbedrijf en biedt studenten van de opleidingen MBO Laboratoriumtechniek (niveau 3 en 4) en MBO Economie en Administratie (niveau 2 en 3) stagemogelijkheden. 

 

Saskia van As
Saskia van AsSaskia van As, arts voltooide haar huisartsenopleiding aan de universiteit van Amsterdam in 1976. Zij heeft daarnaast opleidingen in orthomoleculaire geneeskunde en tropengeneeskunde gevolgd. Zij heeft zich toegelegd op de diagnostiek van darmklachten en het onderwerp voeding in relatie tot de darm. Drs. van As publiceerde de boeken; Darmklachten; Voed je bacteriën; en Superfood brood. Drs. Van As schrijft de medische adviezen voor MGlab&Advies en ontwikkelde samen met mevr. M. Heida de analysepakketten. Zij verzorgt de cursussen in fecesdiagnostiek. Artsen en andere zorgverleners kunnen contact op nemen met S. van As voor inhoudelijke vragen.

 

Marije Heida
Marije HeidaMarije Heida is hoofdanalist en manager van het laboratorium. Mevr. Heida is afgestudeerd in de Biotechnologie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden te Leeuwarden met als vooropleiding Laboratoriumtechniek, specialisatie veterinaire microbiologie. Tijdens haar studies werkte mevr. Heida met microbiologische medische diagnostische analyses, moleculaire technieken zoals PCR, FISH, klonering, virus- en celkweek en isolatie van stamcellen. Als technisch onderwijsinstructeur legde zij zich toe op kennisoverdracht en begeleiding van studenten. Mevr. Heida heeft de eindverantwoording voor de uitvoer van de analyses, het kwaliteitssysteem en de opleiding van de stagiaires.

 

Moniek Meevissen
Debby BroersMoniek Meevissen is eerste analist bij MGlab&Advies. Haar dagelijkse werkzaamheden omvatten het isoleren van DNA, het uitvoeren van gentesten zoals de PCR en FISH. Zij legt zich toe op het optimaliseren van verwerking van de analyses en verzamelt statistische gegevens van de resultaten. Na haar opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht volgde ze de masteropleiding in immunologie en infectieziekten en promoveerde aan de Universiteit Leiden, afdeling Parasitologie, op het onderwerp interactie tussen het immuunsysteem en Schistosoma mansoni.Debby Broers
Debby BroersDebby Broers is verantwoordelijk voor het uitvoeren, delegeren en controleren van alle administratieve werkzaamheden van MGlab&Advies. Zij is het belangrijkste aanspreekpunt binnen het bedrijf voor de zorgverleners. Ook organiseert zij de cursusdagen voor zorgverleners. Bij vragen kan met haar contact worden opgenomen.

 

 

 


Miranda de Ruiter

Miranda de Ruiter is werkzaam als administratief medewerkster bij MGlab&Advies. Haar dagelijkse werkzaamheden bestaat uit onder andere het aannemen van de telefoon, het beantwoorden van vragen via de e-mail, het verzenden van monsternamepakketjes en het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden voor Debby Broers. Daarnaast is Miranda actief betrokken bij het verbeteren en optimaliseren van processen van administratieve taken, zoals het bijhouden van veelgestelde vragen, klachtenafhandeling en redigeren van teksten in folders en website.

  

Locaties MGlab&Advies BV

Het bezoekadres van MGlab&Advies B.V. is Kanaalstraat 13, 8933 AL Leeuwarden. In het pand bevindt zich de administratie, vergaderruimten en het archief. Ook worden hier de verzendpakketten gemaakt en laboratoriummateriaal opgeslagen.

Het monumentale gebouw dateert uit 1907 en is een voormalig woonhuis waarna het in de jaren 80-90 in gebruik is genomen als kantoorpand. In de jaren 60 is het pand aan de buitenkant gemoderniseerd, echter het interieur heeft alle kenmerken behouden van de bouwstijl van begin 1900. Ook met de verbouwing en inrichting is rekening gehouden met de karakteristieke aspecten van het pand.

Locatie kantoor MGlab&Advies   Locatie kantoor MGlab&Advies
     
Locatie kantoor MGlab&Advies   Locatie kantoor MGlab&Advies