MGLAB&ADVIES B.V.

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van ontlastingsonderzoek voor mensen met (chronische) darmklachten. In veel gevallen is het mogelijk met behulp van ons analyse-aanbod de oorzaak van de darmklachten van de client te achterhalen.

Zorgverleners Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik wil aanvrager worden, welke stappen kan ik ondernemen?   
Ga in het tabblad ZORGVERLENERS naar AANMELDEN ALS ZORGVERLENERS en klik onderaan de pagina op de link naar het aanmeldformulier.
 
Hoelang duurt het voordat de uitslag van een onderzoek bekend is?   
Wij streven ernaar de analyseresultaten binnen zeven werkdagen te rapporteren.  
 
Hoe wordt de uitslag gerapporteerd?   
U ontvangt na aanmelding inlogcodes waarmee de uitslagen digitaal opgevraagd kunnen worden. De uitslagen zijn voorzien van achtergrondinformatie en adviezen. In sommige gevallen wordt een tussenuitslag gerapporteerd. Bijvoorbeeld als een van de analyses vertraging oploopt of wanneer er op een later tijdstip een extra analyse op verzoek moet worden uitgevoerd. 
 
Ik heb vragen over de interpretatie en/of behandeling. Bij wie kan ik terecht?   
Indien u een casus wilt bespreken, kunt u contact opnemen met de arts-adviseur van het laboratorium. 
 
Ik ben mijn inlogcodes kwijtgeraakt. Hoe kan ik deze opvragen?   
Neem telefonisch of via e-mail contact met ons op.  
 
Ik wacht al heel lang op een uitslag van een patiënt. Hoe kan het zo lang duren?   
Regelmatig worden aanvraagformulieren niet correct ingevuld, ontbreekt het formulier, is de monstername niet correct uitgevoerd of is er tijdens de verwerking van de post bij PostNL iets fout gegaan. De patiënten worden door de administratieve medewerkers van MGlab&Advies benaderd via post, e-mail of telefoon indien er iets mis is gegaan met het invullen van het formulier of bij de monstername. In sommige gevallen reageert de patiënt snel en kan het monster ingezet worden. In andere gevallen blijft reactie van de patiënt uit en blijft het monster in opslag. Daardoor kan de uitslag vertraging oplopen. 
 
Wat betekenen de tekens < en > in de uitslag?   
Het teken < betekent ‘kleiner dan’   
Het teken > betekent 'groter dan' 
 
Wat betekent 1,0*103 in de uitslag?    
Grote getallen worden in de uitslag weergegeven in de wetenschappelijke notatie. Het getal 1,0*103 staat gelijk aan het getal 1 met drie nullen, dus 1000. Een ander voorbeeld: 2,5*105 = 250.000. Ga voor een uitgebreide uitleg over de wetenschappelijke notatie van grote getallen in het tabblad INFORMATIE naar WETENSCHAPPELIJKE NOTATIES.
 
Ik wil voor een patiënt graag nog een of meerdere analyses laten uitvoeren met een monster dat reeds ontvangen is op het laboratorium. Kan dat? 
Indien de aanvraag wordt gedaan binnen een week na ontvangst op het laboratorium is extra analyses aanvragen geen probleem. Is het monster ouder, dan adviseren wij opnieuw verse ontlasting in te sturen. Voor parasitaire analyses is het in geen geval een probleem achteraf een analyse extra uit te voeren.